Messcherpe teksten en een aanslag op het brein

Schuilt er in ons allen een terrorist? Of is dat maar lariekoek?
De absurdistische horrorvoorstelling De Blonde Terrorist laat u graven in uw eigen duistere wereld.
U wordt hierin begeleid door huis, tuin en keuken terrorist Bert Terror, zoals hij zichzelf noemt.
Bert – een oer Hollandse jongen van 20 jaar -verhuurt zichzelf als terrorist om irritante mensen en voorwerpen in de samenleving op te blazen. Bert heeft dus werk genoeg!
Hij neemt u mee langs zijn eigen irritaties maar zoekt ook naar die van u.

Bert doet wat noodzakelijk is. Bert doet waar hij goed in is. Bert zaait angst en verderf. Maar waarom zit hij vast in het pad dat hij heeft gekozen? En weet hij dat eigenlijk zelf wel?
Zijn Berts overtuigingen en angsten een diepgewortelde verslaving geworden?
Kunt u hem tot inkeer brengen of bent u net als hij?

U heeft nog 45 minuten om te vertrekken!!

Waarschuwing: Er wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop en  harde geluiden!

Concept / tekst / regie: Jean Voormeer
Dramaturg: Christine Geense
Spel: Timo Swart
Decor: eigen werkplaats
Techniek: John Hellenberg

De eerste try-out was op 30 november in het Oostblok Theater in Amsterdam.
De voorstelling werd door het publiek erg enthousiast ontvangen.
We gaan De Blonde Terrorist nu aan festivals aanbieden. Zodra we daar meer over weten komt dan natuurlijk hier te staan.

Hieronder staat een recensie van  Hugo Metsers die de film RAUW heeft gemaakt.

 

 

 

“De Blonde Terrorist is een verrassende voorstelling die je aan het denken zet over je eigen betrokkenheid bij alles om je heen.
Maak ik nog wel onderdeel uit van de samenleving, of ben ik maar een individu die dol draait in zijn eigen cel?
De acteur provoceert, vraagt, danst, springt, zingt en ontploft.
Maar voor wat?
Ga kijken en vind je eigen antwoord.”

Houdt de Facebookpagina van finister in de gaten met updates: https://www.facebook.com/horrortheaterproducties/
https://youtu.be/VkOwISqyYDo

 

 

 

Timo Swart Heeft theaterlessen gevolgd bij UCK, Jeugdtheaterschool Rabarber en het talententraject van de Toneelmeester in Amsterdam. Lessen van o.a. Hugo Konings, Ellen Goemans, Michiel Nooter, Saskia Temmink, Bart Kiene, Alan Zipson, Romana Vrede en vele anderen. Hij speelde zelf in 2018 de hoofdrol in ‘het proces’ van Kafka in de bewerking van Joeri vos, onder de regie van Yoni Serlie voor een afstudeerproject van de toneelacademie Maastricht. Ook speelde hij met de Toneelmeester de voorstelling ‘Netnix’.  En nu gaat hij de rol spelen van Bert Terror in De Blonde Terrorist. Het interessante aan het stuk vindt Timo dat het in eerste instantie een spiegel is waarin we de terrorist in ons zelf zien.  Want natuurlijk hoeft een terrorist niet altijd een moslim te zijn, maar dat kan ook je blonde Gooische buurman zijn, of je roodharige baas.’ Timo vindt het interessant om uit te zoeken of we toch, en hij zelf ook, sympathie kunnen voelen voor een terrorist, waarom ze doen wat ze doen. Timo gelooft door het bij je zelf te zoeken je makkelijker een ander kan begrijpen en mee in gesprek kan gaan.

 


Christin
e Geense: Dramaturg

Ze studeerde in 2007 af aan de opleiding Writing for Performance van de HKUZ en begeleidt de schrijver en regisseur van Delirium. Ze kan in haar dramaturgie verhalen indikken tot hun kern. Werkt met en zonder woorden en is ervaren in het absurdisme.  Zij maakte samen met illusionist Jochem Nooyen het horrorhoorspel ‘If There’s Hell Below, We’re All Gonna Go’. Met Jochem maakte ze meer absurdistische stukken die op locatie zoals in een kroeg of in een theatertent speelden. Ze bewerkte naast andere stukken ook ‘Millennium’ waarin ze een aantal heftige verkrachtings-scènes vertaalde naar radio, maar de suspense er van wist te behouden.
Zie voor meer informatie over Christine:  www.inbreedstezin.nl

 

Blonde Terrorist in de media

Dit nieuwsitem in Hart van Nederland ging over het per ongeluk achtergelaten bomkoffertje uit de voorstelling “De Blonde Terrorist”. .

En zelfs haalde het AD van Utrecht