Maagzuur in de Uitverkoop

Deze voorstelling is in juni 2010 gemaakt als afstudeervoorstelling van Jean tijdens zijn regie opleiding bij Theateropleiding Selma Susanna.
Jean wilde met deze voorstelling laten zien hoe vrouwen onderling met elkaar oorlog voeren. Er gingen in die tijd veel stemmen op dat vrouwen maar aan de macht moeten komen, omdat mannen alles direct kapot schieten. Maar met alleen vrouwen is ’t ook niet alles. Zijn doen meer onderhuids en schijnheilig. Alle vijf de personages in de voorstelling kan je zien als verschillende landen. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en komen uit verschillende milieus. Ook wilde hij met deze voorstelling het vermengen van kluchtige slapstick en liedjes met horror verder doorontwikkelen.
In Maagzuur in de Uitverkoop laat Jean de vijf vrouwen opsluiten op de bovenste verdieping van een warenhuis, waar ze een nacht met elkaar moeten overleven en zien om te gaan met elkaars cultuur.  _mg_9577-medium
Iedereen bemoeit zich met elkaar en en ze kunnen elkaars verschillen niet accepteren. Tot de situatie zo uit de hand loopt dat een van hen vermoord wordt. Ze moeten dan even samen-spannen om het lijk te verbergen. Maar als dat achter de rug is pakken ze hun oude gewoontes weer op. Zelfs God wordt er depressief van. Hij stuurt de gedode verpleegster terug. Hij wil dat bemoeizuchtige mens niet in zijn koninkrijk hebben. Ze doolt dan nog rond in het warenhuis.
Aan het eind van de voorstelling hebben ze allemaal ingezien wat elkaars sterke en zwakke punten zijn en hebben ze van elkaar kunnen leren en ze elkaar aanvullen.

Maar als in de ochtend de verkoper verschrikt boven komt, keren de dames zich als één groep naar hem om met het mes in de hand.
Met deze voorstelling wilde Jean de vraag opwerpen of het duistere van de mens wel uit te roeien is of dat het niet gewoon onze natuur is waar we mee moeten dealen.
Maagzuur in de Uitverkoop is vier keer in het Thopss Theater in Amsterdam opgevoerd.

 

 

 astrid-in-boerka

 

ze-mag-naar-god

allen-happy